Belföld

Hiába költött félmilliót a penészes lakásra, kilakoltatták

24.hu
24.hu

2017. 03. 14. 18:37

Korábban a témában:

Vascsövekkel kötötték össze magukat A Város Mindenkié aktivistái kedden Újpesten, hogy megadályozzanak egy kilakoltatást. Nem jártak sikerrel, elvezették őket, a családnak pedig el kellett hagynia az otthonát.

Erzsébet azzal a feltétellel költözhetett be 2015 végén egy újpesti szociális bérlakásba, hogy a rendkívül rossz állapotú, penészes ingatlant felújítja. Amíg volt munkája, nagyjából félmillió forintot költött a lakásra. A felújítást a lakásért cserébe maga vállalta, de végül a fürdőszoba rendbetételére már nem maradt pénze. Ezt fel is rótták neki.

Eltörte a kezét, emiatt elvesztette munkáját, 96 ezer forint hátralékot halmozott fel, aminek a nagy részét hiába tudta törleszteni végül, az önkormányzat nem hosszabbította meg a bérleti szerződését. Mivel Erzsébet nem engedhet meg magának egy piaci árú albérletet, méltányosságot kért, arra is hivatkozva, hogy a lakásra jelentős összeget költött, a hátralékának nagy részét rendezte, és a fennmaradó összeget is rendezné, amint tudja.

A Város Mindenkié közbelépésére az önkormányzat a kilakoltatás előtti este azt közölte Erzsébettel, hogy mindenképp kilakoltatják, de ha kifizeti a saját kilakoltatásának a költségeit, és utána törleszti a tartozását, akkor újra szerződést kötnek vele. Attól a javaslattól, hogy az önkormányzat legalább a népjóléti bizottság következő ülésééig halassza el a kilakoltatást, az önkormányzat mereven elzárkózott – közölték az aktivisták, akiknek a tiltakozását végül 50-60 rendőr törte le. Az AVM szerint erőszakosan, ezért egy tagjuk az egyik budapesti kórház baleseti osztályán van.

A lakás lezárása után az AVM aktivistái Erzsébettel átvonultak az önkormányzat elé, azonban nem fogadták őket. Az AVM közleménye szerint a nő az általa felújított lakással együtt a jövedelemszerzési lehetőségét is elvesztette Budapesten, egyetlen lakhatási lehetősége vidéki rokonainál van, így azonban attól a lehetőségtől is megfosztják, hogy a fővárosban élő kiskorú gyermekeivel rendszeres kapcsolatot tartson.

Fotó: Bielik István

Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István
Fotó: Bielik István

(Fotók: Bielik István)

vissza a címlapra

Kommentek

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.