Belföld

Deutsch beindult, stadion után sportparkot akar

Már ki is írták a tervpályázatot.

Tervpályázatot írt ki a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) a budapesti Kerepesi úti Sportpark fejlesztésére. A pályaművek díjazására és azok megvételére 33 millió forintot akar fordítani a sportklub – írja a Napi.hu a Közbeszerzési Értesítő alapján.

A felhívás szerint a fejlesztés célja, hogy a sportpark helyet adjon

a 2019. évi Maccabi Európa Játékok központi rendezvényeinek, sportversenyeinek, kulturális és közösségi programjainak.

A pályaművek benyújtási határideje április 14. A pályamunkákkal szembeni követelmények közé tartozik – egyebek mellett – a karakteres, városképet meghatározó arculat, az alkalmazkodás a környezeti feltételekhez, az energiatudatosság, az alacsony üzemeltetési költség.

A tíznapos esemény után a létesítmények főleg az utánpótlás-nevelést szolgálnák. 

Mint korábban megírtuk, az már korábban eldőlt, hogy Budapest rendezheti a 2019-es Maccabi Európa Játékokat, a földrész legnagyobb zsidó sporteseményét. A magyar pályázat a szavazáson Bázel városát múlta felül. A játékokra mintegy 2500 sportolót várnak.

Az esemény szervezésére a kormány korábban 2.1 milliárd forintot ígért, és az is eldőlt, hogy a sportesemény miatt veszi meg az állam az egykori gumigyár Kerepesi úton álló telkét (a 2024-es olimpiának is kijelölt versenyhelyszíne a Népstadion és környéke – a szerk).

A sportpark előtt az MTK kapott egy új stadiont, a Deutsch Tamás klubelnökkel együtt avató Orbán Viktor pedig akkora füttykoncertet, hogy alig tudta elkezdeni a beszédét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik