Belföld

Lázár irgalmatlanul kipaterolná a Heinekent Hódmezővásárhelyről

Hódmezővásárhelyen, a városi képviselő-testület mai rendes ülésén is téma volt a Heineken és az Igazi Csiki Sör közti védjegyvita, valamint a székelyföldi sörgyár betiltásáról szóló román bírósági ítélet. A Vásárhely24 információi szerint a témához kapcsolódva a közgyűlésen részt vevő Lázár János kancelláriaminiszter azt javasolta a helyi városvezetésnek, fogalmazzon meg egy felhívást, melyben bojkottra szólítja fel a helyi polgárokat, egyúttal felkéri a vásárhelyi vendéglátósokat és kereskedőket, hogy lehetőség szerint többé ne forgalmazzák a cég termékeit.

A dokumentum megszövegezését Bálint Gabriella települési képviselő és a város jegyzője vállalta. A kiáltványt a következő ülésükön viszik a közgyűlés, majd a nyilvánosság elé.

Egy csíki mind fölött

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Heinekennek adott igazat a bíróság az Igazi Csíki Sör gyártójával szemben. A csíkszentsimoni székhelyű cég évek óta jogi harcban áll a nemzetközi multival, amely a romániai piacon többek közt a Ciuc nevű sörrel van jelen.

Az erdélyi magyarok körében a Ciuc is „csíkiként” közismert, de a Heineken a „Csíki Prémium” szóvédjegyet is bejegyeztette Romániában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik