Belföld

Matolcsy kilencszer utazott barátnőjével a világban

Fontos találkozókat bonyolíthatott le az MNB elnöke Isztambultól Londonig, ahova kettesben repült a volt jegybanki titkárral, Vajda Zitával.

Matolcsy György 2013 óta vezeti a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), és az RTL Klub Híradója kicsit beletúrt abba, mennyit utazott ez idő alatt külföldön, na meg hogy kikkel. Az eredmény: 36 külföldi út, 75 millió forint közpénz.

Nyolcszor utazott egyedül, a többi esetben kísérővel utazott. Kilenc esetben – és összesen 10 millió forint értékben – nem más tartott vele,

mint Vajda Zita, Matolcsy barátnője.

Kettesben mentek Párizsba, Londonba, Dublinba, Isztambulba, Baselbe és Frankfurtba, Washingtonba még egy fő ment velük. Vajda Zita korábban az – azóta kormányoldalra került – Figyelőnek ismerte el, “összetartoznak” Matolcsyval.

Az MSZP szerint ha valaki a szeretőjét utaztatja, annak vissza kell fizetnie a közpénzt. Az RTL szerint azt nem tudni, mióta tart Matolcsy és Vajda kapcsolata, tehát voltak-e olyan utak, ahova akár párként is mehettek volna.

Vajda pár évig a jegybanknál dolgozott vaskos fizetésért, de később a jegybanki alapítványokhoz került. A Híradó megkereste Matolcsyt is a kérdéseivel, de nem kaptak választ azokra, csak a sajtóosztálytól. Eszerint Vajda nemzetközi pénzügyi titkári pozícióban járt többször külföldön, mivel ő szervezte a kétoldalú találkozókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik