Belföld

Orbánt lecigányozták, Vona nejének tetszett

A Jobbik elnökének felesége eredetileg a nyugdíjról írt.

 

A Magyar Idők vette észre, hosszú kommentárt fűzve ahhoz, milyen gondokat okoz a közösségi háló. Vona Gábor felesége a kormány nyugdíjemeléséről írt legutóbb egy kritikus Facebook-bejegyzést.

Sikerpropaganda n+sokadik felvonás: a kormány 1,6%-kal emeli a nyugdíjakat – csodálatos, gyönyörűséges éééés: szabad szemmel láthatatlan… Ráadásul a miniszterelnök a mennybe megy, mert karácsonyra vett magának hárommillió nyugdíjast: 10 000 Ft/fő.

A felmérések szerint az embereket nem érdekli a korrupció, mondván, mindenki lopott, lop vagy lopni fog. Ugyanezek az emberek viszont fel vannak háborodva az egészségügyben, az oktatásban, a szociális szférában uralkodó áldatlan állapotokon. De azt már nem veszik észre, hogy a kettő között szoros az összefüggés: ha nem úgy gondolkodna néhány kegyelt, miszerint (és szó szerint) “miénk az ország, vigyük haza” (ez a korrupció, lopás), akkor talán kerülne az egészségügyre, normális béremelésre stb. Hogy ez demagóg, populista szöveg? Sajnos annak nevezik manapság, de attól még igaz.

Csak engem dühít mérhetetlen módon, hogy a szüleim, nagyszüleim ennyire, de ennyire hülyének vannak nézve? Hogy most már a látszatra sem ügyelnek, hanem alamizsnáért próbálnak szavazatot vásárolni? Merthogy az idősebbek hol 19e-ért, máskor 10e-ért vagy néhány zsák krumpliért megvehetők? Nincs hosszú távú stratégia, nincs érdemi kormányzás, csak (egyébként zseniális) kommunikáció és Erzsébet-utalványért kiárult jövő?

Magyarország tényleg ennyit érdemel? Ha igen, az nagyon-nagyon szomorú.

Erre reagáltak is elég sokan és a Magyar Idők a beírások között szemezgetve talált rá arra, amelyben az egyik felháborodott kommentelő a miniszterelnököt “Orsós”-nak nevezte. A kormánylap szerint gond, hogy Vona-Szabó Krisztina ezt lájkolta, vagyis kedvelte a posztot és nem törölte, hanem lájkolta a beírást.

Mint korábban megírtuk, a Jobbik elnökének neje utoljára akkor került be a hírekbe, amikor a Tv2 Tények extra című műsorában férje szexuális hovatartozását taglalta Terry Black. Akkor szintén a Facebookon Vona-Szabó Krisztina nyílt levelet Orbán nejének, azt kérte, hogy Lévai Anikó állítsa le a férjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik