Pécs, 2011. április 20.
Sertésdarabolás a Pick Zrt. Húsüzem és Szalámigyár pécsi telephelyén. A sertéshúsok esetében a más élelmiszercsoportokban már végbement áremelkedés csak a következõ hetekben, illetve hónapokban várható, mivel az élõsertés árának érdemi növekedése csak az elmúlt idõszakban vált egyértelmûvé. A belföldi húsfogyasztás évek óta csökken, és ez hatással van a magyar húsipar teljesítményére. Év végére 15-20 százalékos drágulással számol a Hússzövetség.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Belföld

Olyan brutálisan drágult a sertéshús, hogy szinte semmit nem ért az áfa-csökkentés

24.hu
24.hu

2016. 12. 01. 21:10

Korábban a témában:

November közepén arról írtunk, hogy a vágósertés ára 12 százalékkal nőtt.

1450 forint a karaj kilója csont nélkül és 5 százalék áfával egy békéscsabai boltban, ahol az RTL Híradója járt.

Körülbelül ennyi volt egy éve is a 27 százalékos áfával. 

A hentesek pedig nem győznek magyarázkodni, miután a sertés ára viszont jelentősen változott.

Január 1-től csökkentette az országgyűlés a sertéshús ÁFÁ-ját 27 százalékról 5 százalékra.  A Terméktanácsnál világpiaci folyamatokkal magyarázták az árak szerintük 10-15 százalékos emelkedését.

Megnőtt a kereslet, megnőttek az árak

– fogalmaztak.

A szocialisták ellenőrzést követelnek, szerintük nem volt ekkora áremelkedés a világpiacon. Szerintük radikális beavatkozásra lenne szükség a kormány részéről.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.