Belföld

Kósa és a Jobbik a letelepedési kötvényen huzakodnak

A Jobbik annyira harcol, hogy egy véletlen kiadott korábbi interjúra is reagál, Kósa pedig rózsaszín ködben látja az országot.

Véletlen kitett az MTI egy Kósa Lajossal készített interjút, amiben a kormányzati lózungok mellett azt is elmondta a Fidesz frakcióvezetője, hogy nem a Jobbik hatására vizsgálja meg a kormány a letelepedési kötvények felülvizsgálatát (a Jobbik ugye ehhez kötötte a migrációs alkotmánymódosítás támogatását). A Jobbik a visszavont összefoglalóra is tudott azonban reagálni.

Szerintük “hiába sulykolja a Habony–Rogán-propaganda” a kötvények kivezetésének tervét, amikor másfél hete még mást mondott a kormány. Orbán Viktor Vona Gáborral való beszélgetése után is annyi derült ki, hogy Orbán megfontolja a dolgot. A Jobbik állítja, megint egy lépéssel a Fidesz előtt járnak, minden a Jobbik sikere. Hozzáteszik cinikusan:

Kíváncsian várjuk, mikor rukkol elő a Fidesz a határőrség visszaállításának „saját” ötletével.

Segítünk: már előrukkoltak, ugyanis határvadászokat toboroznak jó ideje a megerődített szerb határra.

Kósa már az egyértelműt is tagadja

A Fidesz frakcióvezetője amúgy tényleg beszélt a Kossuth Rádióban, de inkább a bérfelzárkóztatásról, illetve, hogy folyamatosan elemzik, hogyan lehetne a reálbéreket növelni. Kósa szerint ezek a magyarok mindig szeretnének egy kicsit több pénzt keresni a munkájuk után, de legalább jól áll az állam a foglakoztatás terén. A bérpolitika célja, hogy ne szivárogjanak el a munkaképes emberek nyugatra, mint Bulgáriában.

A frakcióvezető képtelenségnek nevezte azt, amit az ellenzék állít, hogy a “rettenetes” magyar élet-, munkahelyi és bérviszonyok, valamint azok kilátástalansága miatt “menekülnek el” sokan az országból. Kósa szerint akkor kell valamilyen magyarázatnak lennie arra, hogy a legnagyobb népesség, ami nem hazájában dolgozik, az a német, több mint 1,5 millióan nem a hazájukban dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik