Belföld

A Magyar Idők szerzőivel indulhat újra a Népszabadság

Már hétfőn bejelenthetik a Mediaworks eladását.

A 24.hu értesülése szerint nem kizárt, hogy csökkentik a Magyar Idők oldalszámát, és a kormánypárti lap szerkesztőségének egy részével indítják újra a Népszabadságot.

Ez különösen pikáns lenne azután, hogy Németh Szilárd Fidesz-alelnök azt mondta, „szerény véleménye” szerint ideje volt a lap bezárásának, amelynek „a Szabad Nép volt az elődje”. Ezzel kapcsolatban megjegyzendő, hogy a Népszabadságot 1956. november 2-án alapították és Magyarország semlegessége mellett foglalt állást, erről a hvg.hu írt részletesen.

A Népszava a héten arról írt, hogy olyan hírek láttak napvilágot, ami szerint Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor bizalmasa közös céget alapított Liszkay Gáborral, a Magyar Idők alapítójával és kiadójával, és ez a társaság vásárolja fel a Népszabadságot kiadó Mediaworks médiaportfólióját. Ez a portfólió azonban nem elsősorban a Népszabadság, hanem a megyei napilapok miatt fontos, amelyek még most is nagy elérésűek és fontos helyi információforrásnak számítanak.

Vasárnap pedig a 444 számolt be arról, hogy az ügyre rálátó forrás szerint hétfőn bejelenthetik a Mediaworks eladását, a vevő pedig a tavasszal létrehozott Opimus Press lehet, amely nagyon közel áll Mészáros Lőrinchez.

Az anyacég, az Opimus a pénzügyi csalás miatt bedőlt Buda-Cash nevű brókercég tulajdonosainak egykori ernyőcége, ez alá terelték a hasznot hozó vállalkozásaikat. A Buda-Cash botrány után új tulajdonosok érkeztek a vállalathoz, köztük Csík Zoltán egykori rendőrségi nyomozó, akinek felbukkanása többször jelezte már előre Mészáros Lőrinc tulajdonszerzését. Ő több Mészáros-érdekeltségben is vezető pozíciót tölt be.

Pénteken a felcsúti polgármester a Hír TV-nek nyilatkozott. Azt mondta, a Népszabadság felfüggesztését a rendszerváltás lezárásának tekinti, arra pedig, hogy bevásárolná magát a Mediaworksbe, azt mondta, semmit nem zár ki, néhány éve még azt sem gondolta volna, hogy szállodákat vesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik