Belföld

Előkerült a nő, akit a Teréz körúti robbantás kapcsán kerestek

Előkerült az a nő, aki a Teréz körúti robbantás kapcsán kerestek – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, a szemtanú maga jelentkezett.

Délelőtt érkezett az ügyészségi felhívás, miszerint továbbra is szemtanúk jelentkezését várják. Azt kérték, hogy aki felismeri magát azon a felvételen, amit a rendőrség adott ki hétfőn a robbantásról, jelentkezzen. Egy valakit ki is emeltek, egy nőt, aki “a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett”.

Délután megjelent egy rendőrségi felhívás is, amelyben azt írták, hogy a Belügyminisztérium létrehozott egy internetes oldalt, ahová fel lehet tölteni azokat a felvételeket, “amelyek segítik budapesti robbantás körülményeinek felderítését, illetve az elkövető azonosítását”. Vagyis aki fotózott, videózott, az online is átadhatja azokat a robbantas.bm.gov.hu oldalon néhány alapvető adat, pontos helyszín és időpont megadása után.

Vasárnap délután a rendőrség, illetve szerdán az ügyészség is azt kérte, hogy akik Budapest teljes közigazgatási területén térfigyelő kamerát üzemeltetnek, őrizzék meg a szeptember 24-én és 25-én rögzített felvételeiket, vagyis nem a fenti az első, felvételekkel kapcsolatos felhívás, mióta hajtóvadász indult a robbantó után, aki az eddigi adatok szerint ő lehet:

Őt keresik.

Olvasói sztorik