Belföld

Rétvári Bence szerint Soros György által támogatott szervezetek “kiokítják” a menekülteket

Szervezetten szállítják az embercsempészek Nyugat-Európába a kísérő nélkül érkező, kiskorú menekülteket a fóti gyermekotthonból, mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az M1-en.

Az elmúlt évben 3500 olyan fiatal került Fótra, aki kiskorúnak vallotta magát, de egyiküknél sem volt semmilyen ezt igazoló okirat, mondta a politikus.

Rétvári szerint Wifi segítségével a megérkezésük után felveszik a kapcsolatot az otthoniakkal, akik kifizetik a további út árát az embercsempészeknek, majd a fiatalok eltűnnek a táborból.

Arról is beszámolt, hogy találtak a menekülteknél olyan urdu nyelvű brosúrát, amelyben leírták a kiadók – ezek szerinte lehetnek Soros-pénzből működő segítő szervezetek -, hogy ki miként kerülhet Fótra. Jellemzően akkor, ha 18 év alattinak vallja magát

Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta, nem tudják, honnan vannak a prospektusok. Ezt a műsorvezető arra a felvetésre válaszolt, hogy Soros György által támogatott szervezetek olyan kiadványokat osztogatnak a menekülteknek, amelyben arra biztatják őket: vallják magukat kiskorúnak, mert akkor jobb elbánásban részesülnek.

Az államtitkár hozzátette, minden arra utal, hogy “kiokítják” őket. Elsöprő többségük egyébként fiú és éppen 18 év alattinak vallja magát – tette hozzá a Kossuth Rádió műsorában Rétvári Bence.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik