Belföld

Szintetikus drogtól lehetettek rosszul a Soundon ájultan talált lányok

Szintetikus kábítószertől lehetett rosszul helyszíni információk szerint az a két lány, akikre ájultan bukkantak rá a Balaton Soundon szombat este, a fellépők öltözőjében – értesült a 24.hu. A rendőrök vasárnap délelőtt lezárták az érintett területet, míg átvizsgálták azt.

A 24.hu úgy tudja, a fiatalok állapota már javult, de még kórházban ápolják őket.

Kérdéseinket elküldtük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Válaszukban azt írják, “a siófoki rendőrök 2016. július 10-én négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak. Hármuk esetében a kábítószergyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket  a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek”. A rendőrség minden körülményt vizsgál a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történt eset kapcsán – olvasható a közleményben, amelyben arról is írnak, hogy szakértők bevonásával folytatják a nyomozást, illetve, hogy  a rendelkezésre álló adatok alapján  szexuális erőszak gyanúja nem merült fel. A Blikk azt írja, a drog birtoklásával a zenekar tagjait gyanúsítják.

Az esetről hétfő reggel számolt be a Bors. Eszerint az eszméletlen lányokra a DVBBS nevű együttes öltözőjében bukkantak rá, vagyis egy fesztiválozóktól elzárt részen. Azonnal mentőt hívtak hozzájuk, akik nagyon gyorsan ki is értek. A zenekar tagjai aztán megérkeztek Budapestre, ahonnan a reptérre hajtottak, hogy elhagyják az országot. Ott érték el őket a rendőrök. Azt nem tudni, hogy ott milyen intézkedés történt. A szervezők azt nyilatkozták egy napilapnak, hogy a zenekar tagjai a koncert alatt néhány lányt felhívtak a színpadra, az előadás után pedig az öltözőjükbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik