temető (temető, parcella, szociális temetés, )
Belföld

9 hónapig reménykedett az eltűnt György családja, óriásit hibázott a rendőrség

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 19. 06:43

A Bors keddi számában írta meg az 57 éves, csobaji illetőségű Nagy György és családja szomorú történetét. A férfi 2010 devcemberében tűnt el, testvérét ment meglátogatni Óbudára. Miután nem érkezett meg, testvére bejelentést tett a III. kerületi rendőrkapitányságon, ahol ezután eltűntként kezdték el keresni.

Dr. Nemesszeghy Aurél ügyvéd a lapnak elmondta, két nappal később Újfehértón találták meg György holttestét, halálát kihűlés okozta. Az, hogy az Óbudán eltűntként keresett személyről van szó, nem derült ki még hónapokig. A család 9 hónapig égen-földön kereste Nagy Györgyöt, csak 2011 szeptemberében derült ki, hogy az elhunytat ismeretlen személyként temették el. A férfi lánya, Nagy Anita ügyvédhez fordult, a Fővárosi Törvlnyszék pedig nem jogerősen kimondta, hogy mindkét rendőrkapitányság hibázott, mert például nem rögzítették az eljárásokban az eltűnt, illetve az ismeretlen holttest különös ismertetőjegyeit, a rendőrség két párhuzamos eljárást folytatott. Egy-egy millió forint nem vagyoni kártérítést ítéltek meg a családnak.

Még a temetést is kifizettették volna

A jogi képviselő a napilapnak arról számolt be, hogy 2011. március végén az ORFK eltűnésekre specializálódott osztálya már javasolta a nyíregyháziaknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot óbudai kollégáikkal. Ekkorra György testvére a III. kerületieknek tett vallomásában már jelezte: lehet egy tanú, aki találkozott eltűnése idején fivérével egy újfehértói tanya közelében. Kihallgatására azonban egészen májusig kellett várni.

Az embertelen eljárást súlyosbítja, hogy ezek után még Nagy Anitának kellett megkeresnie a rendőrséget, hogy kiderüljön az igazság. Miután bizonyossá vált, hogy az ön­kor­mányzat temettette el Nagy Györgyöt, még a köztemetés költségeit is ki akarták fizettetni a lányával, aki azonban elvi okokból nem fizetett. 2014-ben indítottak pert a III. kerületi és a Nyíregyházi Rendőr-főkapitányság ellen.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.