Belföld

Polgári engedetlenség: erre készülnek szerdán

Közzétette a Tanítanék mozgalom, mire lehet számítani 30-án.

A március 15-ei tüntetésen meghirdetett tiltakozó akcióról részletes útmutatót készítettek. Ebből kiderül, hogy március 30-án reggel 8 és 9 óra között lesz, ahol kimennek az iskola elé a tanárok, lesz ahol fákat ültetnek, lesz ahol a közeli parkban szemetet szednek tanítás helyett, lesz ahol a szülőkkel közösen élőlánccal ölelik körbe az iskolát.

Aki nem tud csatlakozni, de szeretné kifejezni a szolidaritását, annak azt javasolják, hogy kockás ingben egy esernyővel készítsen képet magáról és töltse fel a Facebookra, az esemény oldalára.

Akik közterületen szeretnének megjelenni transzparansekkel és beszédet is mondanának, azoknak azt javasolják, jelezzék azt a rendőrségnek még ma, vasárnap.

A lehetséges következményekről azt írják, hogy szóbeli vagy írásbeli figyelmeztetéssel is lehet számolni a jogellenes munkabeszüntetés miatt, illetve „a jutalmazásból határozott időre – fél évre – történő kizárás lehetséges”. Utóbbihoz arra van szükség, hogy bizonyíthatóan szándékos és súlyos gondatlanságot kövessen el az alkalmazott.

A KLIK megszüntetéséről szóló hír azért nem elég a szerdai akció lefújásához, mert valószínű, hogy csak átnevezésről van szó, még nem lehet tudni, pontosan mi lesz helyette – írják a részletes tájékoztatóban.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik