Belföld

FTC: „ne keverjék politikai ügyekbe a Fradit!”

A klub szerint megtévesztette a „tisztelt sajtómunkásokat” a választási irodánál feszítő kopaszok Facebook-profilja.

Kigyúrt „biztonsági emberek” jelentek meg kedden reggel a Nemzeti Választási Irodánál, ahol a vasárnapi boltzár ellen kívánt népszavazási kezdeményezést beadni az MSZP-s Nyakó István. A kopaszokból álló különítmény megakadályozta, hogy az elsőként érkező politikus bélyegezhesse le a nála lévő dokumentumot, egy idős asszony, Erdösi Lászlóné megelőzte.

A kopaszok nem árulták el, honnan jöttek, ki küldte őket, de napközben többeknek feltűnt, hogy közük van a Fradi Securityhoz. A Kettős Mérce arról ír, hogy egy bizonyos „K. Tibike”, aki a csapat vezetőjének tűnt, több fotón is együtt szerepel Facebook-profilján Sz. Ferenccel, aki a Fidesz-székház elfoglalásakor sietett „önként” a kormánypárt segítségére. Egy másik fotón „K. Tibike” a Fradi Security biztonsági őreként pózol. Az MNO pedig arról számolt be, hogy több kopasz a Fradi-stadion parkolójában kötött ki a történtek után, beültek kávézni, és egyikük azzal dicsekedett, hogy nyilatkozott a médiának, „azt mondtam el, amit kellett, hiba nélkül”.

Ehhez képest kedd délutáni közleményében a Ferencvárosi Torna Club „a leghatározottabban” kijelentette, hogy „az egyesület nem kíván politikai kérdésekben állást foglalni”. Leszögezték, hogy „nem a Fradi Security Kft., nem a klub munkavállalói azok a személyek, akikről ma bizonyos platformok ezt állították a Nemzeti Választási Irodában történtekről beszámolva”. Hozzátették: „akik ezt írták, azokat bizonyára megtévesztette az illető(k) Facebook profilja, ha a tisztelt sajtómunkás figyelmesen végignézte volna, akkor a közel 1 milliárd profil között akad még jó pár, ahol a zöld-fehér érzelműek így, munkahelyként az FTC 1899-et beírva nyilvánítják ki ragaszkodásukat a klubhoz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik