Belföld

“Magyar kórházba meghalni megy az ember” – fideszesek buktak ki Orbánra

Kockásingezni akartunk, de Szijjártó Péter új frizurája eltérített bennünket, aztán csiga mászott egy nyakkendőn, végül kormánypárti képviselőkkel a magyar egészségügynél lyukadtunk ki. Üdv a t. Házból.

Az volt a terv, hogy a tanártünti kapcsán vicceskedő összeállítást készítsünk a Parlamentben, fideszes, kereszténydemokrata képviselőket fumigálva azzal, van-e kockás ingük. Aztán jól meglepődtünk, hogy heves kormánykritikába csapott néhány társalgás.

Kezdjük a toaletekkel.

Szijjártó külügyminiszternek egyáltalán nincs kockás inge, sőt idejét se tudja, mikor volt neki olyanja. Van viszont vadi új frizurája, konzervatív, oldalra fésült.

A barátaim mondogatták, tán nem kéne ragaszkodnom a gyerekkori álmaimhoz, ahhoz, hogy egyszer futballista leszek, pláne nem a külsőségekhez, én pedig beláttam, igazuk van, s ezzel a régi életemhez való utolsó kötődésnek is vége

– így összegezte szomormosollyal az átváltozást a keleti nyitás legfőbb végrehajtója. Majd hevesen cáfolta, hogy orbáni nyomásra feküdt borbélykéz alá.

j1

Csepreghy Nándor fejlesztési államtitkár szintén kockásingabsztinens. A tanártüntetés kapcsán azt mondja, a központosítás jó, KLIK kell, de „sajnos vannak menedzserproblémák”. Felhívjuk a figyelmet a politikus nyakkendőjére, melyen a csigaminta akár a klikes ügyintézés tempójára is utalhat.

j2

Répássy Róbert volt igazságügy minisztériumi politikai államtitkárt is a nyakkendőjénél fogva rángattuk bele ebbe a cikkbe: esetében a kravátli a kockás. Gardróbjában odahaza találni kockás inget, de a t. Házba föl nem venne olyat. A tanártüntetésről azt mondja,

nem tudok szolidáris lenni vele, szerintem helyes cél országszerte egységesíteni a tanítás színvonalát, mindazonáltal elismerem, akadnak furcsa, orvoslásra váró dolgok az oktatásban.

j3

A dél-pesti Kucsák László általános iskolai igazgató volt egykoron, ha valakitől, hát tőle elvárható lenne a kockás ing, mégis egyszínű halványkékben mutatkozik. „Azért szövésmintájában kockás ez is!” – ekképpen fedi fel milyen az, amikor kint is vagyok, bent is vagyok. Meséli, a KLIK-kel elégedetlen volt kollégái gyakran hívják, „köztük kétségtelenül vannak hitelesen kritikus hangok”.

Kovács József is fideszes képviselő, Varga István viszont az előző ciklusban volt az, most ügyvédként intézi ex-frakciótársai peres ügyeit. Amikor rájuk találtunk, Kovács fehér ingben állt a kupolában, Varga kiskockásban, „de nem a tanárok miatt”. Kovács elárulja, a választókerületében lévő iskolák ügye miatt többször fordult a KLIK-hez, hiába, mert „mérhetetlenül lassú az ügymenet”. Varga meg azt emeli ki, „a pedagógusok túldimenzionálják ezt az egészet, nem tüntetni kell, hanem tárgyalni a kormánnyal, úgyis lesz megegyezés”.

j4

Hát eddig a névvel, fotóval nyilatkozók.

Névtelenül beszélőket ritkán idézünk, most azért teszünk kivételt, mert orbánista képviselőktől kormánykritikát máskor csupán visszafogottat hallunk (kivéve persze Ángyán Józsefet, de az ő harcának, tudjuk, mi lett a vége), most viszont számosan kutyapicsázták nekünk a kormányt, sőt magát a miniszterelnököt is.

Valami átszakadt.

A közoktatás szerintük értelmetlen államosításán, a KLIK pökhendiségén, az egymást váltó vezetők amatörizmusán, a portfólióírás értelmetlenségén, a tanárok csuklóztatásán akadtak ki – hadd húzzuk alá – kormánypárti képviselők.

Az oktatás bajaira mindannyian rácsomózták az egészségügy helyzetét, és ebben támadt igazán indulat.

Fideszest idézünk:

Valaki nagyon megetette Viktort, ugyanis váltig hiszi, hogy van elég pénz az egészségügyben, csak valakik menet közben kilopják belőle. Nem érti, hogy ha most azonnal nem tol be százmilliárdokat, ránk dől az egész.

Másik fideszest idézünk:

Hajszálra vagyunk attól, hogy halálgyárakká váljanak kórházaink. Elfogynak az orvosok, sok településen, sok osztályon már most sincs, aki vizsgáljon, aki kezelje az ultrahanggépet, nincs, aki műtsön, nincs, aki bent maradjon éjszakai ügyeletre. Tartok tőle, túl vagyunk azon a ponton, ahonnan még vissza lehetett volna fordulni: hiába emelnénk akár triplájára az egészségügyiek bérét, aki egyszer kiment, nem jön vissza. Lassan kimondhatjuk, hogy aki nem tudja megfizetni a maszek egészségügyet, ha komolyabban megbetegszik, meghal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik