Belföld

Eljárást kezdeményezett a Blikk L. Simon László ellen

A lap szerint a felesége háta mögé bújt a politikus, amikor megkérdezték, honnan voltak százmilliói földekre.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a Blikk L. Simon László ellen – a lap arra kíváncsi, miből vett 280 millió forint értékben állami földeket a miniszterelnökségi államtitkár, valamint üzlet- és házastársa, Vass Eszter.

A Blikk szerint sem L. Simon vagyonnyilatkozatából, sem a családi cégek beszámolóiból nem látszik, honnan vannak a százmilliók. Nem tartják elképzelhetetlennek, hogy L. Simon fitneszedzőként dolgozó feleségének vagyonbevallása választ ad erre, de ez nem nyilvános, csak a mentelmi bizottság tagjai nézhetnek bele külön eljárás keretében.

A lap a bizottság elnökének elküldte a vizsgálatra vonatkozó kérelmet, ennek keretében eljárás indulhat L. Simon ellen. A bizottság felszólítására a politikus köteles igazolni a saját vagy családja vagyonbevallásában feltüntetett adatokat, ha pedig kiderül, hogy valamilyen fontos információt elhallgatott vagy megmásított, kimondhatják az összeférhetetlenségét, ami a parlamenti mandátumának megszűnésével jár.

Korábban keresték L. Simont, hogy megtudják, miből vették a földeket, de arra hivatkozva tagadta meg a választ, hogy a felesége nem közszereplő. Az újságíró kérte a politikust, hogy ne bújjon a felesége háta mögé, de ő nem válaszolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik