Belföld

Bűncselekménnyel vádolja Lázár Jánost Gyurcsány pártja

A DK birtokába került fotókon a miniszter fegyvert tartó gyermekkel pózol, bár ezt nem mutatja meg a párt. Megszólalt Lázár János!

Bűncselekménnyel vádolja a DK Lázár Jánost. A párt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: olyan fotók kerültek birtokukba, melyeken a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy vadászaton látható. Az egyik képen egy fegyvert tartó kisfiú mögött tűnik fel, egy másikon vesszővel avat vadásszá ugyancsak gyermekeket.

Gréczy Zsolt szerint mindez azért aggályos, mert a hatályos törvények szerint csak 18. életévüket betöltött személyek lehetnek vadászok. Emellett az is bűncselekmény, ha valaki olyan személynek ad át lőszert, aki nem rendelkezik erre engedéllyel.

A szóvivő azt mondta: nem tudják, Lázár tettesként vagy bűnsegédként érintett az ügyben – a nyomozóhatóság feladata lesz kideríteni, hogy a tárcavezető adott-e át fegyvert gyermekeknek, vagy csak tudomása volt erről. (A párt a fegyverrel pózoló gyerekek képeit nem mutatja, csak állítja, hogy van nekik olyan.)

Itt vannak a képek, kattintsanak:

…több olyan kép került a birtokukba, amelyen Lázár János látható egy vadászaton. A képek egyikén a miniszter egy…

Szerző: Demokratikus Koalíció2015. december 21.

Gréczy felidézte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter korábbi parlamenti felszólalását, melyben súlyos kötelezettségszegésnek nevezte, ha egy vadász gyermek kezébe ad fegyvert. A tárcavezető szerint ilyenkor felmerül a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja is. A DK ezért feljelentést tesz és kezdeményezi Lázár János vadászati engedélyének visszavonását.

A szóvivő közölte: a képeket ismeretlen feladótól, levélben kapták, azok készítésének helyét nem ismerik, de azt feltételezik, hogy idén ősszel készültek.

Lázár János közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Köszönöm a Demokratikus Koalíció kitüntető figyelmét, hogy a családomat és a szabadidőnk közös eltöltését szemmel tartja. Szeretném megnyugtatni a párt tagjait: állok minden vizsgálat elé.

A képeken látható vadászaton vendégként vettem részt, másokhoz hasonlóan a családommal. Az egyik képen látható fegyvert tartó alak nem a hozzátartozóm.

Szeretnék Áldott Karácsonyt kívánni a Demokratikus Koalíció valamennyi tagjának és családtagjaiknak.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik