Belföld

Vasárnaptól felforgatják a vasúti menetrendet

Óránként lesz Intercity Győrbe, Nagykanizsára és Keszthelyre pedig negyed órával gyorsabban oda lehet érni. Ja, és naponta jár majd vonat Moszkvába.

Vasárnap új vasúti menetrend lép életbe. Az egyik legfontosabb változás, hogy óránként közlekednek majd Intercity-vonatok Győrbe. Az egyik órában szombathelyi, a másik órában soproni végállomással járnak majd a vonatok, melyek Tatán és Komáromban is megállnak.

Budapest és Székesfehérvár között naponta 13 vonat meghosszabbított útvonalon, Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekedik, késő este pedig két új vonat indul Székesfehérvárról Kőbánya-Kispestre. Csökken majd a menetidő a Budapest-Tapolca, illetve a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon. Nagykanizsa és Keszthely átlagosan 15 perccel gyorsabban lesz elérhető.

A MÁV közölte azt is, hogy forgalomba állt mind a 42 új Stadler Flirt-szerelvény, a kelet-magyarországi régióban pedig Ausztriából vásárolt, felújított kocsikat állítanak forgalomba.

A nemzetközi forgalomban is lesznek változások, a Bécsbe közlekedő vonatok vasárnaptól nem a Westbahnhofra, hanem a Hauptbahnhofra érkeznek és onnan indulnak. Emiatt fél órával csökken a menetidő Linz, Salzburg, Innsbruck, München és Zürich felé. Naponta jár majd vonat Budapestről Moszkvába, a Kolozsvárt, Csíkszeredát, Brassót és Marosvásárhelyt érintő Hargita Intercity pedig öt órával később indul majd Magyarország felé. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik