Belföld

A kormány kivérezteti a gimnáziumokat, itt a lista

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 11. 16:32

Borkai Zsolt győri polgármester hiába nyugtatta meg a szülőket, hogy nem zárják be a Krúdy Gyula Gimnáziumot, ez nem nyugtatta meg a helyieket. Ha ez nem lenne elég, kiderült, hogy a kormány országosan harminckét gimnáziumot ítélt halálra.

A győri Krúdy Gyula Gimnáziumra figyel napok óta az ország, tiltakoznak a bezárás ellen, annyit sikerült elérniük, hogy a város és az Nemzetgazdasági Minisztérium deklarálta, megmarad az intézmény.

A hvg.hu most azonban arról ír, országosan harmincnál is több iskola néz szembe a bezárással. A Krúdyba 1400 diák jár, közülük ötszázan a gimnáziumba, július elején kerültek az NGM-hez, de Győri Szolgáltatási és Szakképzési Centrum alapító okiratát a fenntartóváltás előtt mindössze két héttel, június 15-én írta alá Varga Mihály miniszter. Az összetákolt rendszerben ellentmondásos helyzet alakult ki.

Harmincnál is többen veszélyben

A vonatkozó kormányrendeletben tételesen sorolják fel, azokat a gimnáziumokat, amelyek az NGM alá kerültek egy többcélú intézmény részeként. A lap több intézményt is megkeresett, ekkor derült ki, hogy a beiratkozott tanulók még befejezhetik a képzést, jövőre azonban már nem indíthatnak újabb évfolyamot.

A rendelet és a hvg.hu alapján a következő intézmények érintettek:

Kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; Békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (székhely és tagintézmény); Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (sz+t); Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola; Dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola; Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskola; Győri Krúdy Gyula Gimnázium; Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola; Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium, Sopron (sz+2 t); Biharkeresztesi Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (sz+t); Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola, Debrecen; Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola, Debrecen (sz+t); Debreceni Irinyi János Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola; Szilágyi Dániel Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola, Hajdúhadháza; Polgári József Attila Gimnázium és Szakképző Iskola (sz+ 3t); Lőrinci Március 15. Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (sz + t); Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium; Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (sz+ 3t); Kunhegyesi Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium (sz +t); Kunszentmártoni Gimnázium és Szakképző Iskola (sz+2 t); Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskola, Túrkeve; Balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola; Mikszáth Kálmán Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola (sz + 6 t); Petőfi Sándor Gimnázium, Gépészeti Szakközépiskola és Kollégium, Aszód (sz+t); Nagyatádi Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola; Csengeri Ady Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (sz+t); Tiszalöki Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (sz+t); Záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium; Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Balatonfűzfő; Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, Veszprém

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.