Belföld

6,9 milliárdra becsülik az Orbán-család vagyonát

A miniszterelnök családjában szinte mindenki vállalkozó – mondta a leggazdagabb magyarokról cikkező lap munkatársa.

A 33 leggazdagabb magyarról közölt listát a Forbes üzleti magazin – a leggazdagabbak köréből épphogy kimaradt a miniszterelnök családja, de a lap – a rendelkezésre álló céginformációs adatokból – kiszámolta, mekkora lehet Orbánék vagyona. A miniszterelnök nevén ugyan nincs vállalkozás, édesapja viszont bányászattal foglalkozik: a családi vállalkozás zászlóshajója a Dolomit Kft., amely tavaly 3,3 milliárdos forgalom mellett 1,1 milliárdos adózott eredményt könyvelhetett el. Ebből 900 milliót ki is vettek osztalékként.

Zsiborás Gergő, az üzleti lap újságírója a Story TV 7/24 című műsorában elmondta: az általuk megszólított közeg a 33 leggazdagabb magyar listáján sok olyan embert találhat, akire példaképként tekinthet, de vannak olyanok is, akik az államnak köszönhetik vagyonuk egy részét. Ezekről külön cikket is írtak „Felcsúti kör” címen. Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök falujának polgármestere a 33 legvagyonosabb közé is bekerült. A miniszterelnök családjában egyébként szinte mindenki vállalkozó – mondta Zsiborás.

A magazinban feltüntetett vagyon egyébként a cégek értékét jelenti, nem azt, amit készpénzben felvehetnek, de a vállalkozásokból vettek ki osztalékot is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik