Belföld

Garancsi egyesülete a testvére cégével építtet

A Magyar Természetjáró Szövetség sokat köszönhet Garancsi jó kapcsolatainak, és ezt ki is használja – mondta az igazgató.

Több mint 300 millió forint uniós forrásból újíthatja fel a galyatetői turistaházat a Garancsi István testvéréhez köthető cég. A közbeszerzést a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) írta ki, aminek épp Garancsi az elnöke.

A pályázaton két cég indult, a Veszprémberben igazgatótanácsi tag Garancsi Mária.

Az MTSZ igazgatója, Győry Tamás József az RTL Klubnak azt mondta: amikor kiderült, hogy van ilyen kapcsolat, közbeszerzési szakemberekhez fordultak, ők azt mondták, ez nem összeférhetetlen. Győry azt is hozzátette: bár Garancsi elnökként minden döntésben részt vesz, „nem rendelte el, hogy a testvére nyerjen”.

Az igazgató azt is elismerte: „sokat köszönhetnek Garancsi jó kapcsolatainak”, ezt ki is használják. Orbán Viktor korábban azt is megígérte: a túraútvonalakon harminc kilométerenként lesznek turistaházak, ezt „Garancsi elnök úr taposta ki belőle”.

Garancsi legutóbbi szerzeménye az ESMA plakátcég, mely a villanyoszlopokra kihelyezett hirdetésekkel foglalkozott, míg a kormány azokat balesetveszélyre hivatkozva be nem tiltotta. Most, hogy Garancsihoz került a cég, a Fidesznek már nem is olyan balesetveszélyes ez a hirdetési forma, így döntöttek a korlátozás eltörléséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik