Belföld

Lévai Anikó a legbefolyásosabb nő

Lévai Anikó jótékonysági nagykövet (lévai anikó, ökumenikus segélyszervezet, dunabogdány, )
Lévai Anikó jótékonysági nagykövet (lévai anikó, ökumenikus segélyszervezet, dunabogdány, )

A Forbes külön kategóriákban értékelte a közélet, a gazdaság, a kultúra és a média világának női szereplőit.

Először gyűjtötte csokorba a magyar Forbes magazin a legsikeresebb magyar asszonyokat. A Blikk által idézett lista egyik érdekessége, hogy a közéletben nem egy politikus a legbefolyásosabb, hanem Orbán Viktor felesége. Csapos Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke ezt azzal magyarázza, hogy a politikában még kevés a nő, nagyon sok sztereotípiát kell legyőzni. .

A Forbes külön-külön értékelte a közélet, a gazdaság, a kultúra és a média világának női szereplőit.

Az üzleti életben Balogh Gabriella, a Goodstep Consulting, Step Consulting ügyvezetője lett a legbefolyásosabb üzletasszony. Őt Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon kommunikációs igazgatója követi. E kategória bronzérmese Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezetője lett.

A magyar közélet legbefolyásosabb szereplője Lévai Anikó lett, aki a kormányfővel a diákéveket is beleszámolva, több mint 30 éve él „frontszolgálatban”. Második az új washingtoni nagykövet, Szemerkényi Réka, harmadik Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

A magyar kultúra legmeghatározóbb női szereplője Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, aki csak két dologtól tartja magát távol: a politikától és a kritikától. Őt Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet irányító Vigh Andrea követi.

A médiában a képzeletbeli dobogó tetején Vidus Gabriella, az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója áll. Ezüstérmes Király Mária, a Ringier Axel Springer operatív igazgatója lett. Vékási Andrea, a Nők Lapja lapigazgató, főszerkesztője a harmadik ebben a kategóriában.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik