Belföld

A fiatalok miatt lesz a Class FM-en a lottósorsolás

lotto(210x140)(3).jpg (lottó, szerencsejáték)
lotto(210x140)(3).jpg (lottó, szerencsejáték)

50 millió forintot kap a kereskedelmi rádió, miután nem a közszolgálati adón jelentik majd be a nyertes számokat.

Az Index.hu csütörtökön közölte, hogy az év elejétől nem a Kossuth Rádión, hanem a Class FM-en mondják be a lottószámokat. A rádióval kötött szerződés értéke 51,9 millió forint.”

A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint a fiatal felnőttek elérése volt a céljuk, a cégnek törvényi kötelezettsége a rádiós eredményközlés, a hallgatottsági adatok alapján döntöttek a Class FM mellett.

A Szonda Ipsos 2012. novemberi adatai szerint a Class FM hallgatottsága a 18 év felettiek körében 23,6 százalék, ezzel szemben az MR1-Kossuth Rádióé 18,8 százalék.  A Class FM átlagos napi elérése a 18 év feletti budapesti lakosság körében 20 százalék, míg a Kossuth Rádió esetében 18 százalék, ebből a Class FM hallgatottsága a budapesti 18-29 éves korosztálynál 30 százalékot ér el, míg a Kossuth Rádióé 1 százalék.

A társaság közleménye szerint a MR-1 Kossuth Rádióval 2012-ben kötött szerződés értéke bruttó 50 millió 325 ezer 280 forint volt, a Class FM-mel kötött, eredményközlésre vonatkozó szerződés bruttó 51 millió 930 ezer 461 forintról szól.

A szerencsejáték hangsúlyozza, hogy az eredmények közlésére egy médium sem kap kizárólagos jogot, a hivatalos információk alapján bármely médium közölheti a nyerőszámokat.

Az MTI a Szerencsejáték Zrt.-től megtudta: az eredményközlés változása, a Class FM-re átkerülése a skandináv lottóra, a hatos lottóra és a Luxorra is vonatkozik az ötös lottó mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik