Belföld

A tragédia felvételeit árulja a rendőrgázoló

Lapértesülés szerint ebből akarja fizetni ügyvédi költségeit Kenéz Imre gyilkosa. Azt azonban nem tudni, valójában hány videofelvétel van.

A Blikk értesülése szerint az apátfalvi rendőrgázoló, Thomas B. ügyvédje egy osztrák tévének és az RTL Klubnak fajánlott megvásárlásra egy eddig ismeretlen videofelvételt, amelyet állítólag a terepjárós konvoj utolsó kocsijában ülő egyik utas rögzített.

A Blikk írása szerint az ügyvéd azt állítja: a videó védence ártatlanságát bizonyítja, aki azért akarja eladni, mert nincs pénze, és a bevételből fedezné ügyvédi költségeit.

“Kedden a gyanúsított magyarországi védője már eljuttatott egy felvételt az ügyészségre. Ezt megtekintettük, és az ügy minősítését nem befolyásolja” – közölte a lappal az üggyel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Ahogy arról októberben beszámoltunk, Apátfalván egy száguldozó külföldi hummeres konvojt akart megállítani a hősi halált halt Kenéz Imre, aki motorjával elállta az első terepjáró útját. Ám annak sofőrje átgázolt rajta, majd rátámadt segíteni akaró kollégájára is, aki több lövéssel tudta csak megfékezni. Kenéz Imréhez hiába hívtak helikoptert, és küzdöttek életéért sokáig a mentősök, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházba szállítása közben meghalt. A motorosrendőrt egy ország gyászolta, több ezren voltak szegedi temetésén, és még osztrák rendőrkollégák is gyűjtést szerveztek a családjának

A meglőtt gázoló vérében, aki egyes értesülések szerint, amikor magához tért az őt kihallgatni akarókra is rátámadt, drogszármazékokat találtak. A harmincnégy éves osztrák férfi – akinek egyébként sokszor gyűlt már meg a baja a hatóságokkal – később már bánta tettét.

Az ügyben az eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője korábban már mondta, hogy van náluk egy mobiltelefonos felvétel, amely viszont nagyban segíti a nyomozást, de azt közvetlenül a gázoló mögött haladó terepjáróból készítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik