Belföld

Barátin táboroznak a tini tűzoltók

A Széchenyi téren köszöntötték pénteken azt a 44 csapatot, akik kitartó küzdelmük eredményeként ott lehetnek az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny döntőjében. A rajok holnap Győrújbaráton állnak rajthoz.

Ifjú tűzoltókkal és katasztrófavédőkkel telt meg pénteken a győri belváros, a lánglovagok az országos katasztrófavédelmi rangadó megnyitójára sorakoztak fel a Széchenyi téren. Idén 18. alkalommal rendezik meg a rangos kupát, ezúttal 44 csapat részvételével. A társaságok már túl vannak a kirendeltségek területi fordulóján, és a megyei összecsapásokon is ők teljesítettek a legsikeresebben, ez alapfeltétele volt mostani szereplésüknek. 20 megyéből, 2-2 csapat érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre, de Nyárasd is delegált további 2 társaságot, Győr pedig mint házigazda, a kötelezőn túl, további két alakulatot is indíthatott, így a Jedlikesek és a győrújbaráti önkéntesek is rajthoz állhatnak szombaton, ahol nemcsak elméleti, de gyakorlati tudásukról is számot adnak a diákok.

A pénteki ünnepélyes megnyitón, elsőként Tóth Ferenc, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának, polgári védelmi főfelügyelője köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy nagyon fontos, hogy ez a fiatal generáció már ilyen fiatal korban megismerkedjen a hatóságok munkájával és hivatásuk egy kis töredékét el is sajátítsák az erre a szakmára fogékony tanulók.

A köszöntőket követően trombitaszóval vonultak a csapatok a Városháza térre, hogy onnan, a tűzoltóautó felvezetésével elinduljanak Győrújbarátra, az ifjúsági táborba, mely egyben a szombati döntő helyszínéül is szolgál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik