Belföld

Bayer Zsolt: inkább hatezer szoci mint egy büdös SZDSZ-es

Inkább hatezer szoci, mint egy büdös SZDSZ-es – idézi a mai Délmagyarország Bayer Zsolt szombati hódmezővásárhelyi kijelentését. Az SZDSZ helyi jelöltje szerint mindenki jobban járt volna, ha Bayer egy fórum helyett a kórház pszichiátriai osztályára látogat el.

A lap szerint Bayer a fideszes polgármester lakossági fórumán azt is mondta, hogy ha a liberálisnak tartott Oliver Cromwell feltámadna, és őt ma liberális politikusként Demszky Gábor főpolgármester fogadná, majd elvinné a meleg büszkeség napján szervezett felvonulásra, ahol „harmincezer rózsaszín bőrtangás buzi vonul fel, Oliver Cromwell rablóhúst csinálna valamennyiből, kardélre hányná mindet”.

A SZDSZ hódmezővásárhelyi képviselőjelöltje, Horváth László úgy reagált: „Talán mindannyian jobban jártunk volna, ha Bayer Zsolt Vásárhelyen nem Lázár János lakossági fórumát, hanem a városi kórház pszichiátriai osztályát látogatta volna meg. Kijelentései nem érdemelnének szót, ha nem lenne Orbán Viktor választási gyűléseinek állandó színpadi kelléke. Úgy tűnik, a vásárhelyi Fidesz kampányának csúcspontjaként szükségük volt Bayer Zsolt ámokfutására. Az a véleményem, hogy ezek a megnyilatkozások abból a fideszes felismerésből fakadnak, hogy amennyiben az SZDSZ bejut a parlamentbe, a Fidesz nem fog tudni kormányt alakítani. Ezzel egyébként teljes mértékben egyetértek!”

Lázár János fideszes polgármester emlékezete szerint a fórumon kérdéseket tettek föl Bayer Zsoltnak, és ezekre válaszolt. Lázár nem emlékszik rá, hogy pontosan ez hangzott-e el, mindenesetre szerinte sem volt szerencsés Bayer fogalmazása. Ugyanakkor hozzátette: ha arról van szó, hogy az SZDSZ és az MSZP közül kell választani, ő is inkább az utóbbi mellett tenné le a voksát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik