Belföld

Reggeli Helyzet – november 10.

Amerika még mindig nem tudott dönteni. (-) Csökken a benzin, de emelkedik a gázolaj ára. (+-) Auth Henrik marad. (+) 2 plusz, 2 mínusz. Nem változik a FigyelőNet Gazdasági Barométere.

Mondja el véleményét!Ön szerint milyen a gazdaság hangulata? Merre mozdítaná el a FigyelőNet Gazdasági Barométerét? Nézzen be a Kávéházba, és szóljon hozzá a vitához!

Kattintson ide!

A legutolsó adatok szerint Bush előnye már csak 362 szavazat, és elképzelhető, hogy végleges eredmény jövő hét kedden születik. Az izgalmakat tovább fokozta, az a bejelentés, hogy Floridában 19 ezer szavazatot érvénytelennek találtak, mivel a szavazólapokat félreérthetően nyomtatták, emiatt két indulót is bejelöltek rajta a voksolók. Az évszázad talán legérdekesebb elnökválasztásának lehetünk most tanúi, az sem kizárt – ismerve a tengerentúliak szokásait -, hogy hamarosan “egész estét betöltő” kalandfilm készül a választási eseménysorozatból. Már csak az a kérdés, ki fogja megrendezni?

Itthoniakat sokkal komolyabb dolgok foglalkoztatják: gáz van! Nemcsak a cseppfolyós gáz árának tervezett drasztikus emelése hozza nehéz helyzetbe a vállalkozásokat, hanem a gázolajé is. Hétfőn hat forinttal lesz drágább, amely leginkább a teherfuvarozókat érinti. Ez a lépés sem igazán tekinthető inflációellenes politikának, mivel a megemelkedett szállítási költségek hamar megjelennek a fogyasztói termékek áraiban. Csekély vigasz, hogy mindeközben a benzin ára csökken. Egy tankoláskor megspórolhatunk akár 120 forintot (40 liter esetén), jobb esetben ezért kapunk két Balatonszeletet, így még a gyerek is jól jár.

A Postabank igazgatóságának kérésére Auth Henrik, a Postabank vezérigazgatója vállalta, hogy a pénzintézet 2001. évi rendes közgyűléséig még betölti a vezérigazgatói posztot, illetve igazgatósági tag marad. Ezzel szemben Urbán László vezérigazgató-helyettes november 15-i hatállyal beadta felmondását. Úgy tűnik november az “eltávozások” hónapja, mivel nemcsak a bankok élén cserélődnek az emberek, hanem a minisztériumokban is. A Közlekedési Miniszter december 1-i hatállyal hagyja ott a bársonyszéket, de követi őt a Környezetvédelmi Miniszter is. A kisgazdák tervei szerint Ligetvári Ferenc helyére Túri-Kovács Bélát jelölik, akit a zöld szervezetek már most támadni kezdtek, mivel olyan égetőmű működését engedélyezte, amely törvényellenesen üzemel. Reméljük, hogy ha miniszter lesz, akkor jobban odafigyel az ilyen “apróságokra”, és mint egy jó kisdobos: védi környezetünket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik