Kultúra

Wyclef Jean elindul a haiti elnökválasztáson

A Fugees egykori tagja nem fontolgatja tovább, hogy jelöltesse-e magát, beadta a szükséges papírokat a hatóságoknál.

A popsztár a CNN-en jelentette be, hogy elindul a megmérettetésen, egyúttal ötpontos elnöki programját is ismertette. Eszerint az országot sújtó földrengések és a szegénység ellen minél több munkahely teremtésével, valamint az egészségügy, a mezőgazdaság, a közbiztonság és legfőképpen az oktatás fejlesztésével szeretné felvenni a harcot. „Haiti nem lép be a 21. századba, ha nem tud írni-olvasni” – mondta a híresség.

Politikai tapasztalatlansága és a Yele Haiti nevű alapítványával kapcsolatos korrupciós vádak miatt sokan máris támadják Jeant a döntése miatt. Sean Penn, aki az elmúlt hónapokban Port-au-Prince-ben segítette a hajléktalanná vált haitiakat, azt mondta: az utóbbi fél évben egyáltalán nem látta Wyclef Jeant Haitin, de azt is hozzátette, hogy a sztár „fontos hang”, amely megszólalhat Haiti érdekében, és ezt a szerepét nem szabadna feláldoznia.

Wyclef Jean mindazonáltal magabiztos és optimista. A CNN-nek azt nyilatkozta: „Nagy tömeg áll mögöttem, akik izgatottak, mert úgy érzik, hogy megcsillant számukra a remény”, este pedig a Twitteren azt írta: „Ma új fejezet kezdődik az életemben, jó éjt Haitiről”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik