Light

Bulihangulat Észak-Koreában

Így mulat Kim Dzsong Il és vezérkara. Senki sem mondhatja, hogy nem jó partiarcok... Velük együtt örvend a hadsereg és a nép.

Mintha csak egy szent életéről olvasnánk: születését egy fecske jövendölte meg, kettős szivárvány jelent meg az égen és természetesen feltűnt egy csillag is, amikor világra jött minden idők legidétlenebb megjelenésű diktátora.

Az élete nagy részét női szemüvegben és két váltás egyenruhában leélő Kim Dzsong Il egyike a világ azon utolsó zsarnokainak, akit még nem dobtak ki hazájából. Észak-Koreában sajnos hatalmas személyi kultusza van, így valószínű élete végéig a helyén marad (bár Sigemura Tosimicu japán professzor szerint már évek óta halott és dublőr helyettesíti).

Az országból, melyben gyakorlatilag megállt az idő, rendkívül kevés fotó és filmes anyag kerül ki, ezért külön öröm, hogy egy propagandafilmet sikerült bulihangulatúra átszabni, ahol is a Miki egér tekintetű diktátor és a Központi Bizottság tagja örömködnek egy felvonuláson.

Az értékes anyagba természetesen olyan részletek is bekerültek például, amikor Kim rájön, hogy miként kell kezelni a csaptelepet egy lakótelepi konyhában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik