Poszt ITT

A Facebookon keres állást az ország legismertebb hangja

Szalóczy Pál hangját lehetetlen eltéveszteni. 40 évig volt a Magyar Rádió bemondója. De őt hallani a pályaudvarokon és számos filmben is.

Szalóczy évek óta nyugdíjas. A közmédia átalakításáig azonban dolgozhatott a Magyar Rádióban. Amikor a kirúgások elkezdődtek, szinte elsőként került lapátra. Most azonban munkát keres. Néhány napja ezt a felhívást tette közzé Facebook-profilján.

A hirdetés
Kedveseim! Ismerős és (még) ismeretlen ismerőseim! Úgy döntöttem, hogy egy (apró) hirdetést teszek közzé: „Az ország legismertebb hangja” (nem én találtam ki!!!) ELADÓ, BÉRBE VEHETŐ! Merthogy a királyi rádió már nem tart rám igényt, én meg még dolgozni szeretnék! (Hülye vagyok?) Különösen a szakmabéliek figyelmébe ajánlom magamat, mert ők talán jobban tudják, mi (mindenre) vagyok használható. De bármit vállalok, ahol „hang”-ra van szükség!

 

Szalóczy azt mondja, alig néhány hónapja van a közösségi oldalon. Sokáig gondolkodott, hogy kitegye-e a hirdetését, de most utólag azt gondolja, megérte.

„Kiderült, hogy van közös ismerősünk Vitézy Dáviddal, a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjével, és ennek meg a sok megosztásnak köszönhetően megkeresett. Azt írta, hogy ‘a budapesti metrón jó lenne legalább részben visszatérni a hagyományhoz, van is néhány ötletem.’ Azóta cseréltünk telefonszámot és most várom, mi lesz” – mondja Szalóczy.


Fotó: Bielik István / Népszava

„Véletlenül vettem észre a telefonomon a hétvégén Szalóczy úr bejegyzését” – mondja Vitézy Dávid, a BKK vezetője. – Gyorsan egyeztettem a kollégáimmal, és ezek után írtam ‘az ország legismertebb’ hangjának. Most dolgozunk az új Alstom metrókocsik utastájékoztató rendszerén, és – ha nem is teljes egészében, de – örülnék, ha a régi hang lehetne megint a metróban.” Vitézy szerint ugyan mindenhol a világon női hangra cserélik az utastájékoztató hangokat, de a volt rádiós hangja annyira összeforrt a budapesti tömegközlekedéssel, hogy egy „szép hagyomány” éledhetne újjá, ha ismét Szalóczy mondaná be a megállókat.

Úgy tudjuk, hogy még a héten leülnek tárgyalni a volt rádióssal a BKK emberei. Szalóczy szerint, amióta nincs rá szükség a  rádióban, sokan keresték munkaajánlattal, de ebből alig néhány vált valóra. „Most nagyon bízom benne, hogy összejön ez a dolog” – mondta a bemondó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik