Poszt ITT

Szorul a hurok a Marslakók körül

Jáksó nem tud biztosat, az MTVA-nál pedig még gondolkodnak, mi legyen a rossz nézettségi adatokat produkáló, részenként 5,9 millióba kerülő sorozat sorsa.

A foci-Eb miatt június 8-17. között nem volt képernyőn a Marslakók, mától pedig két hétig a Híradó előtti sávban kerül adásba. A Jáksó László által jegyzett sorozat június 29-e után szabadságra megy, de hogy mikor tér vissza, vagy hogy egyáltalán visszatér-e, arról egyelőre csak találgatások vannak – írja az Index.

“Ez a 18:55-ös kezdés a legjobb tudomásom szerint nem tendencia, csak a foci-Eb miatt alakult így, a következő szezont pedig az MTVA joga elhelyezni a műsorstruktúrában, ahogyan ezt eddig is tette” – nyilatkoza az Indexnek Jáksó László, aki nem tudott pontos időpontot mondani a sorozat visszatérésére.

A lap szerint majdnem biztosnak tűnik, hogy az olimpia időszakában nem fér majd be úgy a szerkesztőségben zajló sorozat az m1 kínálatába, hogy mindennap ugyanabban az időben menjen, így számításaink szerint legkorábban augusztus közepén térhetnek vissza a Marslakók. Az MTVA vezetése még nem döntött a szappanopera sorsáról, egyelőre több verzión gondolkodnak.

A Marslakók gyártása egyébként részenként csaknem hatmillió forintba kerül és a közmédia előre berendelt belőle négyszáz részt. Bár elvileg komoly nézettségi elvárás nincs a sorozattal szemben, a bulvárújság szerkesztőségében játszódó széria már most nagyot bukott a nézőkért folyó harcban: a 18-49-es korosztályban a Marslakók mindig is rosszul teljesített, az utolsó hetén már csupán 2-3,4 százalékos közönségarányt ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik