Light

Több mint 65 millió forintnyi pénz jut macskajátékra

Egy újabb közösségi kalapozással támogatott projekt, amelyre dől a lé.

Ugye mindenki emlékszik a krumplisalátás fickóra? Néhány hete megírtuk, hogy egy Zack Brown nevű ürge 10 dollárt szeretett volna összegyűjteni, hogy készíthessen egy salátát. Már akkor is több mint 8 ezer dollárnál járt, végül 55 ezer (!) jött össze; így amellett, hogy az eredeti mennyiség sokszorosa készül el, és a gyártás során az adakozók nevei is elhangzanak, zenei fesztivált is rendeznek a bevételből; plusz az ötletgazda a maradék rengeteg pénzből hajléktalanság és éhezés ellen küzdő civilszervezeteket támogat majd.

És itt egy újabb Kickstarter-projekt, amely bekerült a hírekbe. A krumplisalátánál egy (na jó, több) fokkal hasznosabb ügyről van szó, a közösség által összedobott pénzből olyan – mókuskerékre hasonlító – futtatót gyártanának, amely segítene kielégíteni a lakásban élő macskák mozgásigényét.

Ennek a kezdeményezésnek a gazdái valamivel komolyabb összeget, 10 ezer dollárt szerettek volna összegyűjteni. Az eredeti célkitűzést 7 (azaz hét) óra alatt sikerült teljesíteni. Másnap már 200%-nál jártak, egy héttel később pedig már ötször annyit gyűjtöttek, mint amennyit eredetileg terveztek.

Július végére már 200 ezer dollár felett volt a gründolt összeg és a mai (augusztus 4.) állás szerint 277 ezer dollár jön össze a projektre – ráadásul még van 3 nap a gyűjtésre! A kalapozás óriási sikere miatt a macskakereket különböző színekben gyártják majd; a szuper cicafuttató a tervek szerint – az Egyesült Államok mellett először Kanadában és Ausztráliában – szeptembertől lesz kapható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik