Tudomány

Ezért rossz ötlet konzervdobozt tenni a hűtőbe

monkeybusinessimages / Getty Images
monkeybusinessimages / Getty Images

Bár egyszerű megoldás és a mosogatást is segít megúszni, nem javasolt a megnyitott konzervdobozt a hűtőbe tenni – írja az IFLScience. Az ilyen módon tárolt élelmiszerbe ugyanis idegen anyagok is bejuthatnak.

Amikor megnyitunk egy konzervdobozt, az addig lezárt csomagolás belseje hirtelen megtelik oxigénnel. A konzerv ettől a pillanattól kezdve oxidálódni kezd, és ennek következtében a fémrészecskék elkezdenek kiázni a doboz falából egyenesen bele az ételünkbe.

A folyamatot felgyorsítja, ha a csomagolásban valamilyen savas étel található, például paradicsom.

A konzervek anyagában főleg vas és cink található, amelyek az egészségre kis mennyiségben teljes ártalmatlanok, sőt szervezetünknek szüksége is van rájuk. Ugyanakkor még ezek a fémek is megváltoztathatják ételünk minőségét, és fémes utóízt hagyhatnak maguk után.

Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy az élelmiszereket mindig tiszta, légmentesen zárt dobozokban, edényekben tároljuk a hűtőben. A legbiztosabb megoldást a műanyagból és üvegből készült, fedeles ételhordók jelentik.

Kapcsolódó
Ezért ne kávézzon egyből felkelés után
Érdemes várni kicsit az első csészével.

Ajánlott videó

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
Olvasói sztorik