Tudomány

Ezek a világ legveszélyesebb tengerpartjai

Jaris Ho / Getty Images
Jaris Ho / Getty Images

Sok veszélyes hely van a világon, amit érdemes elkerülni, főleg ha pihenésre vágyunk. Az IFLScience most összegyűjtötte azok a tengerpartokat, melyeket nem ajánlott felkeresni az iskolaszünetben.

Az egyik ilyen az ausztráliai Cape Tribulation, amely esetében nem meglepő módon az állatok jelentik a fő veszélyforrást. A Nagy-korallzátony közelében található terület egyedülálló növény- és állatvilágnak ad otthont.

A legveszélyesebb ezek közül talán a sisakos kazuár, melyet könnyen meg lehet ismerni kékes színű nyakáról, és a fején található „tarajról.”

Ez a harmadik legnagyobb madár a világon, kizárólag a strucc és az emu magasabb nála. Hiába nem tud repülni az állat, borotvaéles karmokkal rendelkeznek, amelyek könnyedén képesek megölni egy embert. Általában azonban nem támadnak maguktól, annak ellenére sem, hogy az ember az egyik fő oka annak, hogy a kihalás szélére sodródott a faj.

A Cape Tribulation emellett krokodiloknak is otthont ad, ezért figyelmeztető táblák sokaságát látni a népszerű fürdőhelyeken és a tengerparton is. A melegebb hónapokban pedig a medúzák száma is megnő a területen.

Ha kivesszük az állati tényezőt, a lap szerint a hawaii Hanakāpīʻai strand lehet a legveszedelmesebb hely a világon: jelentések szerint több mint 80 haláleset történt itt az erős behúzó áramlások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik