Tudomány

A pólójánál fogva emelte meg a kislányt a zsiráf

narawon / Getty Images
narawon / Getty Images

Kétéves kislányt próbált kiemelni az autóból egy zsiráf a texasi Fossil Rim Wildlife Centerbe egyik szafaritúráján – írja az ABC. Egy texasi család június 1-én látogatott ki a helyszínre, ahol kocsiból lehet közelebbről megnézni a vadállatokat.

A kétéves Paisley Toten szülei autójának platóján ült anyjával, és a zsiráfot etette, amikor az hirtelen megragadta a pólójánál, majd megemelte.

Az esetet többen is megörökítették, köztük az anya, Sierra Robert. A kislányt végül elengedte a példány, és nem sérült meg, anyja karjaiba esett vissza. A Fossil Rim Wildlife Center oldalán olvasható szabályok szerint biztonsági okból csak a zsiráfokat szabad kézzel etetni a túrák során.

Corbin Maxey szakértő szerint az érintett egyed valószínűleg hozzászokott ahhoz, hogy a látogatók etetik. Az állat feltételezhetően az eledeles zacskóért nyúlt, ekkor ragadta meg véletlenül a lányt.

A Fossil Rim Wildlife Center közleményében azt írta, hogy június 3-án jelentették be náluk az esetet. Mint kiemelték, a vendégek és az állatok biztonsága kiemelt fontosságú számukra. Korábban nem történt hasonló, és azonnali intézkedéseket vezettek be: a jövőben nem fogják engedélyezni, hogy a látogatók a szafarik során platón utazzanak.

Az érintett család nem neheztel az eset miatt, és a szülők a jövőben szeretnének ismét ellátogatni a parkba. Paisley nyugodtan viselte a történteket, és azt mondta, még mindig szereti a zsiráfokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik