Tudomány

Mérges kígyóval lett öngyilkos egy bűnöző

miracky / Getty Images
miracky / Getty Images

Mérges kígyóval követett el öngyilkosságot egy férfi a Dél-afrikai Köztársaságban, miután a rendőrök letartóztatták – írja a Daily Mail. Marius Joubert szándékosan egy másfél méter hosszú sziámi kobra és egy másik kígyó terráriumába nyomta a kezét, amelyek megharapták kezét és csuklóját is.

A 28 éves biztonsági őrt lopásért és betörésért tartóztatták le. Néhány nap őrizet után a rendőrök visszavitték otthonába a férfit, hogy megmutathassa, hol vannak a lopott ingóságok.

A férfi házában azonban meglepetésükre az eltulajdonított holmi mellett több mint 60 kígyó, egy krokodil, leguánok, madárpókok és vadászgörények is voltak, ugyanis illegális állatokat csempészett az országba. Joubert tudta, hogy ezért akár 25 év letöltendőre is ítélhetik, ezért amikor lehetősége volt rá, inkább mérgeskígyói közé nyomta a kezét, hogy elkerülje a börtönbüntetést.

A férfi megkérte a rendőröket, hogy vegyék le róla a bilincsek, hogy megetethesse állatait,  – akikről azt állította, hogy távolléte miatt már bizonyára éheznek – ekkor vetett véget életének. A rendőrök azonnal mentőt hívtak, de Joubert visszautasította a segítségnyújtást, ezért visszavitték az őrsre. Már majdnem hazaengedték, amikor elkezdett rosszul lenni, hamarosan pedig össze is esett. Ezután kórházba szállítottak, de mivel a sziámi kobra nem őshonos a Dél-afrikai Köztársaságban, az orvosoknak nem volt a mérgére ellenszerük, amellyel meg tudták volna menteni az életét. Joubert hosszú órákon át szenvedett, amíg a kígyó mérge lassan leállította tüdeje működését.

A férfi halála után a hatóságok visszatértek a házába, ahol megkezdték az állatok eltávolítását. A rendőrség nyomozást is indított, hogy kiderítsék, honnan származnak az állatok és kik lehettek Joubert vevői.

A rendőrség szerint a házban összesen több mint 70 állatot tartottak, legtöbbjüket elhanyagolták és az éhezés, illetve a kiszáradás jeleit mutatták. A Dél-afrikai Köztársaságban őshonos fajokat állatorvosi kezelésben részesítik, és amint lehet visszaviszik természetes élőhelyeikre, az idegenhonos fajokon azonban eutanáziát kell végrehajtaniuk.

Kapcsolódó
Kígyót evett, paraziták költöztek a testébe
A kínai férfi szervezetében 15 éven keresztül éltek galandférgek, miután nyers kígyószerveket fogyasztott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik