Tudomány

Kígyót evett, paraziták költöztek a testébe

Nicolas Economou / NurPhoto via Getty Images
Nicolas Economou / NurPhoto via Getty Images

Paraziták szállták meg egy kínai férfi testét, miután elfogyasztotta egy kígyó bizonyos részeit – írja a South China Morning Post. Az élősködők először csak kellemetlen tüneteket okoztak, később azonban már tolószékbe is juttatták.

Amint az orvosok kiderítették, a férfi szervezetébe galandférgek költöztek, amelyek feltehetőleg akkor juthattak a testébe, amikor nyersen megette egy kígyó epehólyagját és megivott egy bort, amelyben nyers kígyóbőrt áztattak. Egyes kínaiak azért fogyasztanak ilyesmiket, mert gyógyhatású szereknek tartják azokat.

A férgek a gerincvelőjében vertek fészket, ahol nagyon elszaporodtak és jó nagyra is nőttek: némelyikük a 6 centiméteres hosszt is elérte.

A férfin műtétet végeztek, hogy eltávolítsák az élősködőket, ezután pedig gyógyszert kellett szednie, amely biztosította, hogy minden pete megsemmisüljön a testében.

A paraziták feltehetőleg 15 évet töltöttek a szervezetében, az orvosok szerint a férfi teljesen lebénult volna, ha tovább halogatja, hogy orvoshoz forduljon.

Kapcsolódó
Élő férget találtak egy ausztrál nő agyában
Az élősködő nyolc centiméter hosszú volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik