Tudomány

Veszélyes kígyó lapult egy ausztrál kislány szobájában

Jonathan Steinbeck / Getty Images
Jonathan Steinbeck / Getty Images

Potenciálisan igen veszélyes kígyót fogtak be egy hétéves ausztráliai kislány szobájában – írja a UPI. A szakértőket a család riasztotta az észlelést követően.

A Sunshine Coast Snake Catchers 24/7 egy Facebook-bejegyzésben számolt be az esetről, a cég Giffo nevű munkatársának egy morayfieldi házhoz kellett kiszállnia. A vöröshasú ausztrálsikló a kislány hálószobájában volt.

A poszthoz egy videó is tartozik, ezen az látható, ahogy Giffo a hálószoba sarkában lévő, egyébként üres zsákban találja meg az állatot. A példányt kiemelte, majd a természetben szabadon engedték.

A vöröshasú ausztrálsikló mérge meglehetősen erős, igaz, halálos marást még nem dokumentáltak. A méreg neurotoxinokat, mikotoxinokat és véralvadásgátló anyagokat tartalmaz, és hemolitikus tulajdonságokkal rendelkezik.

A marás rendkívül fájdalmas, helyi duzzanatot, hosszan tartó vérzést, sőt helyi nekrózist is eredményezhet, a kezelés során esetenként amputációra is szükség van.

A marás hányással, fejfájással, hasmenéssel, túlzott izzadással, izomfájdalommal és gyengeséggel járhat, az áldozat akár szaglását is elveszítheti.

Kapcsolódó
Bokán harapott egy mérges kígyó egy anyukát Ausztráliában
Egy tengerparton volt fiával és férjével, amikor megmarta az állat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik