Tudomány

Bokán harapott egy mérges kígyó egy anyukát Ausztráliában

gorgar64 / Getty Images
gorgar64 / Getty Images

Mérges kígyó mart meg egy nőt egy népszerű ausztráliai strandon helyi idő szerint vasárnap délután – írja a Newsweek. A 45 éves anyuka férjével és fiával volt a tengerparton, amikor bokán harapta a hüllő.

Az eset után egyből megmutatta a sebet a vízimentőknek, akik nyomókötést alkalmaztak a sérülésen, és kihívták a mentőket. Miközben kórházba szállították, a nőn már elkezdtek jelentkezni a méreg tünetei.

Az anyát vélhetően egy vöröshasú ausztrálsikló (Pseudechis porphyriacus) marta meg. Ezek az állatok Ausztrália keleti részén őshonosak, és átlagosan 1,2-1,8 méteresre nőnek, de ritka esetekben a 2,5 méteres hosszt is megközelíthetik. Jellemzően félénk természetű csúszómászók, akik kerülik az embereket, de ha veszélyben érzik magukat, akár marhatnak is.

Mérgük elég erős ahhoz, hogy kisebb állatokat öljön, az emberekre viszont nem jelent nagy veszélyt, csak nagyon ritka esetekben okoz halált. Ennek ellenére a szakértők azt javasolják, harapás esetén azonnal forduljunk orvoshoz, mivel olyan tünetekkel járhat, mint a duzzanat, vérzés, émelygés, hányás, fejfájás és hasmenés.  A vasárnap megmart anyuka súlyos, de stabil állapotban került kórházba, jelenleg is kezelik.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik