Tudomány

Ókori templomokat találtak a föld alatt

LWL / C. Hentzelt
LWL / C. Hentzelt

Két templom és egy áldozati gödör maradványait tárták fel régészek Németországban – írja a Live Science. Az épületromokat egy ókori római katonai tábor helyszínén fedezték fel. Ez az első alkalom, hogy templomokat találtak egy római hadsereghez köthető helyszínen.

A lelőhelyen egyszer már 1928-ban is végeztek feltárásokat, a munkálatok befejezése után azonban visszatemették az egészet, hogy ezzel segítsék az épületek fennmaradását. Most, közel 100 évvel később újra előásták a föld alól az ősi katonai tábort, és új felfedezéseket is tettek.

Az ikertemplomok egy hatalmas épületkomplexum részei lehettek, amely közel 2000 négyzetméteres volt. Bettina Tremmel régész elmondta, hogy a szentélyeken olyan jegyek figyelhetők meg, amelyek az Augustus császár korában épült templomokra jellemzők. Augustus Julius Caesar fogadott fia volt, és a Római Birodalom első császára, aki Krisztus előtt 27-től Krisztus után 14-ig uralkodott.

A két épület között a a kutatók egy sekély, kerek áldozati sírgödröt is találtak, ami meglehetősen érdekes, mivel a sírok ásása településeken belül szigorúan tiltott volt akkoriban. Az ásatási helyszínen emberi maradványokra egyelőre nem bukkantak.

Kapcsolódó
Hatalmas struktúrákat találtak egy ősi vár alatt
Az építmények lakóhelyként szolgálhattak háborús időkben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik