Tudomány

Több száz éves kincsekre bukkantak egy ültetvényen

Indian Express
Indian Express

Egy indiai falusi gazda néhány hete éppen a gyomokat takarította a kesudióültetvényén, amikor észrevette, hogy egy edény van a földbe temetve. Egy kis tisztogatás után rájött, hogy az abban talál érmék egy letűnt korból származnak – írja az Arkeonews.

Mint később kiderült, az India nyugati partján fekvő Goa államban, Nanoda Sattariban összesen 832 réz érmét talált a férfi, amelyek feltehetően a 16. vagy 17. századi portugál korszakból származnak.

A férfi az érméket átadta egy állami régészcsoportnak, mivel az indiai törvények szerint a kincs a kormány tulajdonának minősül. A goa-i régészeti osztály az érmék széndioxiddal történő beazonosítását tervezik, hogy meghatározzák pontos korukat és történelmi kontextusukat.

Goa egyébként 1510-től 1961-ig portugál gyarmat volt. A kis tengerparti területet Afonso de Albuquerque hódította meg, és a keleti fűszerkereskedelem fontos kereskedelmi csomópontjává vált. A város 450 éven át a Jóreménység-foktól keletre fekvő portugál birodalom fővárosa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik