Tudomány

Megharapta egy krokodil a férfit, visszaharapott

Craig P. Jewell / Getty Images
Craig P. Jewell / Getty Images

Egy ausztrál farmer azt állítja, a szerencsének és harapásának köszönhetően élt túl egy krokodiltámadást – írja a BBC. Colin Deveraux marhatenyésztő egy hónapot töltött kórházban, miután megharapta a 3,2 méteres bordás krokodil Ausztrália Északi területén.

Ahogy az állattal küzdött, a férfi megharapta a hüllő szemhéját.

Deveraux egy októberi napon állt meg egy holtágnál, miközben kerítést épített. Nézte, ahogy halak úsznak a víz közepén, majd a krokodil belekapott a jobb lábába, és berántotta.

Először megpróbálta az állatot a másik lábával bordán rúgni, majd harapott. Mint elmondta, a hüllő szemhéja bőrhöz hasonlóan vastag volt. „Elrugaszkodtam, és nagy léptekkel elindultam felfelé, ahol a kocsim állt. Egy darabig üldözött, talán 4 métert, de aztán megállt” – elevenítette fel.

Deveraux egy törülközővel és némi kötéllel elállította a vérzést a lábában, mielőtt a bátyja 130 kilométerre északra, a Royal Darwin Kórházba vitte. Ha máshol kapja el a ragadozó, a történetnek rosszabb vége is lehetett volna.

A férfi eddig nem volt túl óvatos, de az eset óta eldöntötte, hogy nagyobb körültekintéssel fog járni a mocsarakba. Az Északi területen a krokodilokat törvény védi, és jelentős turisztikai látványosságnak számítanak. Az állatok esetenként embereket is megtámadnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik