DamianKuzdak / Getty Images
Tudomány

Két embert és egy kutyát ölt meg egy grizzly Kanadában

Egy kanadai párt és kutyájukat is megölte egy grizzly medve a múlt hétvégén Albertában – írja az MTI a kanadai nemzeti parkokat kezelő Parks Canada szombat esti közleménye alapján.

A szervezet szerint pénteken este riasztották őket egy medvetámadás miatt, amely a Banff Nemzeti Park területén, a Red Deer-folyó völgyében történt. A rossz időjárási körülmények miatt nem tudtak helikopterrel indulni a helyszínre.

Az áldozatokra szombat hajnalban találtak rá, a grizzlyt meg kellett ölni, mert agresszíven viselkedett. A helyszín környékét a parkban további értesítésig lezárták a látogatók elől.

A medvetámadás áldozatait Kim Titchener, a család barátja, a Bera Safety & More elnevezésű, medvékkel foglalkozó felvilágosító és ismeretterjesztő portál alapítója azonosította. Mint elmondta, egyre gyakrabban fordul elő, hogy az emberek medvékkel találkoznak, mivel egyre többen töltik szabadidejüket a szabadban, de a végzetes támadások nagyon ritkák. A statisztikai adatok szerint a világszerte előforduló grizzlytámadásoknak csak 14 százaléka halálos kimenetelű.

A Banff Nemzeti Parkban, amelynek évente négymillió látogatója van, grizzlyk és fekete medvék is élnek. A grizzly, amelyből mintegy 60 példány lehet a parkban, Albertában a veszélyeztetett fajok közé tartozik.

Kapcsolódó
Lelőtték az emberölő grizzly medvét
A hatóságok úgy vélték, veszélyezteti az emberek testi épségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik