Tudomány

David Attenborough képviselhetné bolygónkat, ha földönkívüliekkel találkoznánk

Egy, az Egyesült Királyságban elvégzett felmérés alapján Sir David Attenborough lehetne a Föld legfőbb képviselője, ha kapcsolatba lépnénk az idegenekkel – írja a Metro.

A vizsgálatban mintegy 2000 felnőttet kérdeztek meg arról, hogy kit választanának, a felmérésen a 96 éves természettudós végzett az első helyen.

Bár Attenborough világszerte rendkívül népszerű, a végeredményre bizonyosan nagy hatást gyakorolt, hogy a kutató helyi származású.

Chris J Ratcliffe / POOL / AFP

A National Geographic által összeállított vizsgálatban Attenborough mellett olyan neves személyiségeket jelöltek, mint Brian Cox angol fizikus, Barack Obama volt amerikai elnök, Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivista, Bear Grylls túlélési szakértő, Dwayne Johnson színész és korábbi pankrátor, Boris Johnson egykori miniszterelnök, Ricky Gervais komikus, Will Smith színész és énekes, valamint Elon Musk, aki többek között a Twitter vezérigazgatója.

Nick Pope újságíró és az Egyesült Királyság kormányának korábbi ufószakértője szerint Sir David egyértelmű választás volt. Mint kiemelte, Attenborough egész életét a Föld legtávolabbi részeinek felfedezésével és bemutatásával töltötte, így nem meglepő, hogy ő nyerte a szavazást.

A felmérés a National Geographic közelgő, UFO-akták: Megnyílik az ismeretlen című dokumentumsorozata kapcsán végezték el. A sorozathoz fűződően Magyarországon is folytattak kutatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik