Tudomány

A magyarok több mint negyede látott már ufót

Aaron Foster / Getty Images
Aaron Foster / Getty Images

A magyarok több mint negyede látott már ufót egy új kutatás szerint, sőt minden második fiatal válaszadó szívesen találkozna is velük – derül ki a National Geographic közleményéből.

Hiszünk az űrlényekben, sőt, találkoznánk is velük

Saját bevallásuk szerint, a magyarok 28 százaléka látott már azonosítatlan repülő tárgyat (UFO), vagyis olyan tárgyat vagy jelenséget az égen, amit nem tudott beazonosítani. A legtöbben viszont ezt nem az idegenek jelenlétének tekintik, de meglepően sokan, a megkérdezettek 70 százaléka hisz abban, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül. Minden második válaszadó szerint nem valószínű, hogy az elkövetkezendő évtizedben kapcsolatba kerülünk idegen élőlényekkel, de ha erre sor kerülne, a fiatalok 49 százaléka szívesen venne részt harmadik típusú találkozásban.

Idegenek a Földön? Nem hisszük…

A válaszokból egyértelműen kiderül, hogy a kérdésben a férfiaknak van határozottabb véleményük, ugyanakkor ők a szkeptikusabbak is: bár 74 százalékuk szerint létezik intelligens élet a Földön kívül, ez nem egyenlő azzal, hogy idegen lények látogatják a bolygónkat. Csupán minden negyedik (24 százalék) magyar gondolja úgy, hogy amit látott, az inkább földönkívüli jármű volt, míg 41 százalék mondja azt, hogy csupán egy természeti jelenség volt, amit nem tud megmagyarázni.

A megkérdezettek 45 szazaláka nem tartja biztonsági fenyegetésnek az azonosítatlan repülő tárgyakat és csupán 7 százalékuk véli úgy, hogy az idegenek komoly veszélyt jelenthetnek a bolygónkra. Továbbá, 18 százalék gondolja, hogy a következő évtizedben kapcsolatba kerülünk idegen élőlényekkel.

A reprezentatív kutatás aktualitását az adja, hogy a National Geographic új sorozatot indít UFO-akták: Megnyílik az ismeretlen címmel, amely eddig sosem látott, titkos felvételek elemzésével és szakértők bevonásával segít választ találni a sokakat foglalkoztató kérdésre, miszerint valóban léteznek idegenek látogatásaival kapcsolatos hiteles információk? A sorozat bepillantást enged Pentagon titkos aktáiba is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik