Tudomány

Hazánkba jön a világ egyik legnagyobb környezetvédője, Jane Goodall

Magyarországra látogat Dr. Jane Goodall, világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet és aktív környezetvédő, akinek köszönhetően megtudtuk, hogy a csimpánzok sokkal közelebbi rokonaink, mint valaha gondoltuk volna. A környezetvédelem egyik legnagyobb szószólója 2023 május 9-én egyetemi előadást tart hazánkban az ELTE Lágymányosi Campusán, amely egyben A remény könyve című kötetének Magyarországi bemutatója is lesz – derül ki a Central Könyvek közleményéből.

Brian Ach / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Dr. Goodall évtizedekkel ezelőtt, az afrikai vadon pusztulását látva kezdte meg utazásait, hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat érintő problémákra, fogyasztói szokásaink környezetkárosító hatásaira, közös felelősségünkre és a megoldásokra. Az általa alapított és a nevét viselő intézet az évtizedek alatt jelentős környezetvédő szervezetté nőtte ki magát.

A remény könyvében a természetnek szentelt életútján szerzett tapasztalatait adja át, és beavat minket abba is, hogy miért rendületlen a természet világába és az emberiségbe vetett hite.

Történeteivel reményt ad, és cselekvésre sarkall, és nem győzi hangsúlyozni, hogy szerinte megmenthető a bolygónk. Nem naivitás ez, hisz Jane Goodall is épp olyan sötéten látja a bioszféra helyzetét, mint bármely más kutató, azonban pozitív példákkal és sikeres természetvédelmi akciók történeteinek elmesélésével igyekszik az emberiségnek is megmutatni, hogy mindig van remény.

Ajánlott videó