Tudomány

Fekete gomba lepett el egy amerikai várost

Le kellett állítani a Jack Daniel’s egyik, Tennessee-ben zajló építési projektjét, miután a whisky készítéséhez használt gomba beterítette a környéket – írja a BBC. Christi Long Lincol megyei lakos szerint a fekete gomba teljesen ellepte a birtokát.

A nő ügyvédje, Jason Holleman kiemelte: a térség lakóinak egyre nagyobb problémát okoz a jelenség.

A Baudoinia nemzetség tagjait világszerte használják a pékségek és szeszfőzdék, ám esetenként kellemetlenséget okoznak.

Gombaszennyeződés egy italraktár falán.

Long egy rendezvényhelyszínt üzemeltet a Jack Daniel’s raktárainak közelében, az egyik egység még építés alatt áll. A gomba az alkoholgőzzel együtt juthat ki, a nő szerint már több ezer dollárt kellett elköltenie a szennyezés miatti takarításra. A helyiek a céget többször is felkérték, hogy szereltessen be szűrőket.

A közelmúltban bírósági végzés mondta ki, hogy le kell állítani a vállalat építkezését, ugyanis az engedélyezési folyamat sosem zárult le. Holleman fel fogja kérni a bíróságot, hogy rendeljék el a hat, a közelmúltban felépített raktár használatának felfüggesztését is. A Jack Daniel’set birtokló Brown–Forman szóvivője szerint a vállalat betartja az előírásokat.

Nem ez az első alkalom, amikor a Baudoinia gombák okoznak gondot. Korábban Skóciában, Kanadában és a Karib-térségben is történt hasonló.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik