Tudomány

Egy elhagyott házból kerültek elő az elveszett állatkerti majmok

Kedden találta meg rendőrség azt a két császárbajszú tamarint, amely egy dallasi állatkertből tűnt el – írja az MTI. A majmokat egy elhagyatott ház szekrényében fedezték fel a Dallastól mintegy 26 kilométerre fekvő Lancasterben.

A hatóságok egy bejelentés nyomán kutatták át a házat. A tippet azt követően kapták, hogy a rendőrség a lakosság segítségét kérte egy férfi azonosításában, akit az állatkert környékékén láttak – számolt be róla a BBC. Az állatkert dolgozói sikeresen visszavitték az állatokat lakhelyükre, és még aznap este állatorvosi vizsgálat alá estek.

picture alliance / Getty Images

A császárbajszú tamarinok eltűnése mellett számos különös incidens történt januárban a dallasi állatkertben. Többek között egy ködfoltos párduc is eltűnt a ketrecéből egy időre, de őt később az állatkert területén megtalálták. A rendőrök mindkét esetben vágott nyílást fedeztek fel a ketreceken, a gondozók pedig hasonlót találtak a langúrok ketrecén, közölük azonban egy sem tűnt el.

Mindemellett egy 35 éves védett keselyű is elpusztult az intézményben furcsa körülmények között: a madár testén egy sebre bukkantak, mikor megvizsgálták. A dallasi rendőrség nem erősítette meg, hogy kapcsolat lenne az esetek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik