Chiara Benelli / Getty Images
Tudomány

Elpusztult Olaszország sütitolvaj medvéje

Elpusztult az az olaszországi medve, amely korábban azzal került az újságok címlapjára, hogy betört egy cukrászdába, majd megette a süteményeket – írja az MTI. Az állat közlekedési balesetben hullott el, a hírt rengetegen osztották meg a közösségi oldalakon.

A Juan Carritónak elnevezett négyéves appennini barna medvét Abruzzo tartományban, Castel de Sangro közelében, egy hegyi úton ütötték el hétfőn este.

Az elgázolt állatot az erdészek bevitték az állatkórházba, de nem élte túl a balesetet.

„Nincsenek rá szavak, hogy kifejezzük szomorúságunkat a történtek miatt” – írták az Instagramon az Abruzzói Nemzeti Park munkatársai. Mint hozzátették, Juan Carrito nem volt könnyű eset, de a parkban mindent elkövettek, hogy jól érezze magát, és szabadon élhessen.

A 150 kilós állatot tavaly fogták be, és szállították egy távoli, kevésbé lakott vidékre, miután egy cukrászdában garázdálkodott, és behatolt egy felkapott háromcsillagos étterem konyhájába is. A torkos medve azonban szívesen látogatott vissza régi vadászterületére, hogy élelmet keressen. Többször látták bóklászni Roccaraso hegyi városkájában, ahol tyúkokat falt fel, illetve gyümölcsfákra mászott fel. Hétvégén még egy síközpontban is felbukkant.

Juan Carrito egyike volt az Olaszországban megmaradt mintegy 50 appennini barnamedvének, amely az európai barnamedve egy ritka alfaja. A nevét Carrito faluról kapta, ahol először látták.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó