Tudomány

San Franciscóban az elárasztott utcákon szörföznek

Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Evakuálni kellett egy közösség lakóit Kalifornia északi részén – írja az AP News. Emellett evakuációs készültséget hirdettek az állam több vidéki településén az új év első napján jelentkező heves esőzések okozta áradások miatt.

Sacramento közelében több folyó is kiáradt, vizük elöntötte a 99-es utat is. A mentőalakulatok szilveszter éjjeltől másnap reggelig mentették az autópályán rekedt autósokat, közben egy holttestet találtak egy félig elsüllyedt gépjárműben. Az állam fővárosában vasárnap nagyjából 17 ezer ember maradt áram nélkül a viharok miatt.

Az árvíz mellett Kaliforniában továbbra is problémát okoz az extrém lehűléssel járó hóvihar: egy, a Tahoe-tóhoz közeli autópályán több tucat jármű sodródott le a csúszós utakról. A térség bizonyos részein 1,2 méteres hó gyűlt össze, a közlekedést pedig erős szelek, rossz látási viszonyok és jeges aszfaltok nehezítik.

San Francisco belvárosában 13,87 centiméter eső esett, amely a második legnagyobb csapadékmennyiség a város történelmében. A közösségi oldalakon terjedő videókon az látszik, hogy bizonyos utcákban térdig erő víz lepi el a parkoló autókat, volt, ahol az utcán szörföztek.

A meteorológusok Kalifornia déli részére újabb heves esőzéseket jósolnak az elkövetkező napokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik